Menü átugrása

Szabályzat

Általános információk

A Pelikán Makett Kupa célja a makettezők kapcsolatainak ápolása, tapasztalatcseréje, a makettezés népszerűsítése. A találkozón megrendezett verseny több korosztályban kerül meghirdetésre. A versenyszabályzat évenként eltérő lehet.

A kiállításra minden alkotást szívesen várunk. Minden nevező elfogadja a szabályzatot, tudomásul veszi a benne foglaltakat, és tiszteletben tartja a zsűri döntéseit.

A makettek besorolása

A zsűri a kategóriák szétbontásának és összevonásának, indokolt esetben adott versenymunka más kategóriába történő átsorolásának és a versenyből történő kizárásának jogát fenntartja. Utóbbi történhet az előírttól eltérő kategóriában és/vagy korcsoportban önhibából történt nevezés, illetve kegyeletet, jó ízlést sértő alkotás benevezése esetén. Minimum három versenymunka szükséges egy-egy kategória indításához. Ennél kevesebb nevezett munka esetében a kategória összevonásra kerülhet egy hasonló paraméterekkel rendelkező kategóriával. Adott kategória további bontására abban az esetben kerül sor, ha azt a zsűri indokoltnak tartja.

A K jelzésű Kiemelt kategóriában megkötés nélkül bárki indulhat, aki 18. életévét betöltötte.

Nevezés

A versenymunkákat csak a készítőjük nevén lehet benevezni. Az online előnevezés és a helyszíni nevezés időpontjai a Nevezés menüpontban vannak felsorolva.

Zsűrizés

A nevezés lezárását követően kezdetét veszi a zsűrizés. A zsűri szemrevételezéssel hozza meg döntését.

Díjazás

A kategóriákban első, második és harmadik helyezettek kerülnek díjazásra a zsűri döntése alapján. Minden díjazott oklevelet kap. Ezen kívül szponzori és márkadíjak is szerepelnek az elismerések között, amiket a felajánlók vagy a szervezők döntése alapján adunk ki. A Best of Show díjat a zsűritagok javaslata alapján kiválasztott alkotás kaphatja, javaslategyenlőség esetén a zsűrielnök és a szervezők döntése alapján. A Közönségdíj a közönség szavazatai alapján kerül kiosztásra.

Eredményhirdetés

A verseny végeredményének kihirdetése 2022. november 20-án vasárnap 14:00-kor kezdődik, és körülbelül fél óráig tart.

Makettek visszaszerzése

A benevezett makettek visszaadása 2022. november 20-án vasárnap körülbelül 14:30-kor, az eredményhirdetést követően, kis csoportokban, felügyelet alatt, a nevezésnél kapott igazolószelvények ellenében történik. Aki elveszíti vagy nem hozza magával az igazoló szelvényt, csak azután veheti át a makettjét, hogy minden más makettet már kiadtunk.